070-444 64 39

Deprecated: Non-static method FSF_Settings::GetViewSettingsObj() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /customers/9/1/c/hakvik.se/httpd.www/components/com_fsf/models/faq.php on line 40 Deprecated: Non-static method FSF_Settings::_Get_View_Settings() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /customers/9/1/c/hakvik.se/httpd.www/components/com_fsf/helper/settings.php on line 487 Deprecated: Non-static method FSF_Settings::_View_Defaults() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /customers/9/1/c/hakvik.se/httpd.www/components/com_fsf/helper/settings.php on line 76 Deprecated: Non-static method FSF_Settings::GetViewSettingsObj() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /customers/9/1/c/hakvik.se/httpd.www/components/com_fsf/views/faq/view.html.php on line 33 Deprecated: Non-static method FSF_Settings::_Get_View_Settings() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /customers/9/1/c/hakvik.se/httpd.www/components/com_fsf/helper/settings.php on line 487
Vanliga frågor

Mitt pris är 500 kr/tim men det viktiga i den delen är hur lång tid jag tar på mig. Jag är hyfsat snabb så slutpriset brukar aldrig bli någon obehaglig överraskning.

Efter en första genomgång sätter jag oftast igång ganska omgående. Vi kommer överens om en tidplan och leveransdag och skriver in det i den offert jag lämnar. Eftersom jag är väldigt mån om mina kunder arbetar jag även helger om så krävs. Det går alltid att hitta en lösning!

Absolut! Vi går igenom vad du vill ha utfört och därefter lämnar jag ett fast pris och med tanke på det kanske inte timpriset är särskilt intressant.

Självklart! Vid uppdrag som sträcker sig över en längre tid kan vi göra en överenskommelse som i praktiken innebär mängdrabatt.

Ja, massor av referenser!

  • Minst femton kommunala förvaltningschefer, spridda över hela riket
  • Verkställande direktörer inom kommunala aktiebolag
  • Kommunikations och informationsansvariga från näringslivet
  • Lektorer på universitet
  • mfl...

Jag är väldigt mån att mina nya kunder ska kontakta tidigare uppdragsgivare eftersom jag alltid levererar i tid och sköter mina åtaganden mycket noga.

Det stämmer att jag gör allt själv. Jag har en gedigen utbildning och även haft många år på mig att lära mig allt det jag nu marknadsför på min hemsida.

Joomla kommer från det swahiliska ordet "Jumla" (uttalas "Joomla") som betyder "Alla tillsammans" eller "Helhet". 

Joomla är Open Source och utvecklarna jobbar hela tiden för att förbättra och förnya systemet. Säkerheten stärks och buggar betas av.

Inte särskilt! Då du är inloggad som administratör är du bara ett musklick från att uppdatera Joomla till den senaste versionen. För alla eventualiteter är det ändå säkrast att ta en kopia. Det kan bli strömavbrott i huset, jordbävning eller något annat som inte beror på Joomla kan inträffa.

  • Joomla har funnits i många år och är mycket avancerat.
  • Det är säkert, lättanvänt, skalbart, sökmotorvänligt och framtidssäkert.
  • Open Source vilket betyder att det är gratis efter att du har din hemsida klar. Inga licenser eller andra fasta kostnader.
  • Tillgång till avancerade moduler och plugins, som i praktiken är färdiga små program som du enkelt kan lägga till, tex chatforum, google maps eller något annat som du hoppas finns - allt finns!

CMS står för "Content Management System". Det är ett system som gör att man själv kan hantera innehållet på sin webbplats. Man kan även kalla det publiceringsverktyg eller publiceringssystem.

I ett CMS är innehållet skilt från designen. Designen finns i ett s.k. "template" (=mall) och innehållet ligger i en databas. När du gör ändringar på din hemsida ändras enbart innehållet i databasen. Hemsidans utseende är precis som tidigare.

Ingen kan någonsin garantera att en hemsida aldrig kommer att bli hackad, men man kan göra en hel del för att öka säkerheten.

Många tusen utvecklare över hela världen bidrar med sina kunskaper för att Joomla ska vara så säkert som möjligt.

Just därför är det är viktigt att uppdatera så snart det kommit nya säkerhetsuppdateringar. Byrå Siffra & Grafik AB hjälper dig gärna att uppgradera till det senaste inom Joomla.

Du behöver inte be om hjälp från den som byggt webbplatsen den dag då du vill ändra på något och du kan göra det på en gång utan väntetid.

Självklart innebär det också en kostnadsbesparing, även enkla uppdateringar som att byta ut bilder kan ta tid och en webbbyrå fakturerar per timme. 

Allting ligger i din webbläsare, dvs Internet Explorer, Chrome, Firefox eller någon av de andra. Jobbet kan du göra i baksätet på en bil, ute på en parkbänk eller var som helst där du har uppkoppling till din dator, telefon eller surfplatta.

Allmän datorvana krävs, alltså steget efter gåspennan. Du behöver veta hur man skriver i en texteditor typ mail, word eller liknande. Så fort du loggat in byter du enkelt och intiutivt ut texter och bilder, ändra färg och t.ex. textstorlek. Därefter återstår det att spara och titta på resultatet. Svårare än så är det inte då din hemsida väl ligger ute på nätet.

Ett publiceringssystem, eller som det också kallas, publiceringsverktyg, är ett system som gör att du själv kan uppdatera din hemsida via webbläsaren.

Med dina inloggningsuppgifter har du rättigheter som gör att du kan logga in på hemsidan när som helst på dygnet och göra dina ändringar.

En migration innebär att flytta över ett gammalt Joomla-system till den senaste Joomlaversionen. Det är lite mer än en vanlig uppgradering eftersom allt innehåll ska flyttas för att allt ska fungera som tidigare.